Adsence

Διάφορα χρήσιμα για την αναπηρία

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

disabled.gr - Σε λιγότερους τα επιδόματα πρόνοιας από την Πρωτοχρονιά

Η κυβέρνηση προτίθεται να θεσπίσει εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας ενώ από την Πρωτοχρονιά κόβεται το ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους (χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι) που είναι κάτω των 65 ετών. Το γεγονός αυτό προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στις οργανώσεις συνταξιούχων και αναπήρων.

Αντιθέτως ο έλεγχος στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων κρίνεται αναγκαίος καθώς διαπιστώθηκε ότι σε 786 περιπτώσεις κληρονόμοι εισέπρατταν παράνομα τα επιδόματα θανόντων.
Αυτό αποκαλύφθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των αποτελεσμάτων του συστήματος Ηλιος.
Ηδη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών. Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων προέκυψε για 10.500 επιδόματα εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚΑ.
Στο σύστημα Ηλιος, τα αποτελέσματα του οποίου για τον μήνα Δεκέμβριο δημοσιοποιήθηκαν χτες από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχει ενσωματωθεί η παρακολούθηση των 172.571 επιδομάτων που χορηγούνται σε 164.106 δικαιούχους από τους δήμους υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Το συνολικό ποσό που καταβάλλεται μηνιαία σε προνοιακά επιδόματα ανέρχεται σε 55.232.691 ευρώ.
Οπως προκύπτει από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας, υπάρχουν άτομα τα οποία λαμβάνουν συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ και εξακολουθούν να λαμβάνουν προνοιακό επίδομα. Ειδικότερα εντοπίστηκαν:
- 12 άτομα με συντάξεις άνω των 5 χιλιάδων ευρώ που παράλληλα εισπράττουν προνοιακό επίδομα
- 48 άτομα με συντάξεις άνω των 4 χιλιάδων ευρώ
- 93 άτομα με συντάξεις άνω των 3.500 ευρώ
- Και 1.500 άτομα που παράλληλα με το επίδομα εισπράττουν συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.
tovima.gr 21-12-2013


Σε λιγότερους τα επιδόματα πρόνοιας από την Πρωτοχρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου