Adsence

Διάφορα χρήσιμα για την αναπηρία

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Nooz.gr : "Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων"

Το τέλος της υποχρέωσης υποβολής φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν μόνο μία πηγή εισοδήματος ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης δηλώνει πως θα υπάρχουν τεχνικές βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι οι αποδείξεις του 2013 να μην χρειαστούν.

Ο γενικός γραμματέας περιγράφει, μάλιστα και τον τρόπο που θα γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις από το 2014: «Οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στον λογαριασμό τους με τους κωδικούς τους, όπου θα είναι προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία των εισοδημάτων τους και έτσι θα είναι εύκολη η διαδικασία. Το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να συμφωνήσουν ή να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία».

Αναφέρεται δε στα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας πως τα έσοδα θα είναι περισσότερα από όσα υπολογίζει η τρόικα και τονίζει πως οι δανειστές «έχουν μια τάση να είναι πιο συντηρητικοί από εμάς, αλλά νομίζω ότι όσο και αν τις προηγούμενες χρονιές αυτοί ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, πλέον εμείς έχουμε την καλύτερη εικόνα».

Nooz.gr : "Τέλος οι δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου